מי כמונו יודעות שללכת לאיבוד בין מדפי הנרות ופשוט לבחור עוד אחד ועוד אחד זה כל כך קל. אבל פנטזיות לחוד ומציאות לחוד, גם כשקונים נרות, כדאי לעשות את זה בצורה חכמה ומתוכננת, ולא סתם “להשתולל”. תקפידו לשמור על הנרות בתור הפיתרון לכל מיני דברים בחיים (מה בדיוק? זה כבר למאמר אחר) ולא, חס וחלילה, לבעיה. מדריך הקנייה הקצר הזה יעזור לכם בדיוק עם זה.
גם בנרות, כמו בכל דבר אחר שקונים, כדאי להיות שקולים ואחראים. כלומר, אלא אם אתם מיחידי הסגולה שגדל להם עץ של כסף בחצר, וגם אז, לכו תדעו מתי נגמרת העונה…
הכנו לכם מדריך קנייה – איך לבחור נרות בצורה חכמה לפי תקציב. מחולק לכמה שלבים פשוטים שבעזרתם תוכלו לדעת איך לחלק את העוגה, מתי הזמן לנרות ללא ריח ומתי הזמן לנרות צפים, האם כדאי להשקיע בנר להרחקת יתושים ומתי הזמן הנכון לעצור.
קנדל קלאב נחלצת לעזרתכם לקניית נרות בצורה חכמה ואחראית.
איך לבחור נרות לפי תקציב?
שלב ראשון – הגדרת תקציב
כן, אנחנו יודעים, שוקינג, אבל אם רוצים לקנות נרות בצורה חכמה לפי תקציב, הדבר הראשון שצריך הוא… תקציב.
טוב, זה אולי ברור עכשיו, כשחושבים על זה רגע, אבל בינינו, לפעמים כשמתחילים עם הנרות מפסיקים רגע לחשוב…
אז איך קובעים תקציב?
קודם כל חשוב להגדיר את פרק הזמן שאליו ישמש התקציב, האם זהו תקציב נרות חודשי? דו חודשי? שנתי? שבועי?
כל אחד ומה שעובד לו, ואם אתם מנהלים משק בית עם אנשים נוסיפם נוספים (בני ובנות זוג למשל) כדאי לקבל החלטה משותפת.
אחרי שמחליטים על גובה התקציב ופרק הזמן, כדאי לתכנן בכמה ביקורים תנצלו את התקציב. למשל, אם החלטתם על תקציב דו חודשי של 1,200₪ (סתם זורקות מספרים כן? כל אחד צריך לקבוע את התקציב שלו), כדאי להחליט האם מנצלים אותו בקנייה אחת פעם בחודשיים, אולי בשתי קניות חודשיות או אולי בביקור שבועי בקנדל קלאב עם תקציב מהודק של 150₪ בכל ביקור (תכפילו ב-8, זה מתכנס).
יש גם אפשרות להגדיר כל פעם תקציב חד פעמי בהתאם למצב. פחות מומלץ אבל עדיף מכלום.
שלב שני – הגדרת הדרישות והצרכים
וכשאנחנו אומרות “הגדרת הדרישות והצרכים” אנחנו מתכוונות במובן הכי רחב של המילה. כי מבחינתנו, נר שאת מתכננת להציב על המדף בחדר השינה ולשפר את האווירה, או נרות שאתה רוצה להדליק בערב כדי להירגע מיום עמוס – זה צורך ודרישה לא פחות מאשר מתנה לחנוכת הבית או אלמנט לעיצוב השולחן בארוחת ערב שאליה הזמנתם את הבוס ובן הזוג שלה. אז גם הרצונות במקרה הזה נחשבים בעינינו לדרישות וצרכים, וכמובן גם דרישות קצת יותר קשיחות.
מה עוד יכול להופיע בדרישות וצרכים? למשל נרות ללא ריח לארוחת הערב, נר להרחקת יתושים לישיבה במרפסת, נרות צפים למסיבה שמתוכננת שבוע הבא, נרות מתנה לארוחה שאליה הוזמנתם או נרות ריחניים לשירותי אורחים.
בכל מקרה, חשוב שתגדירו את המטרות לפני הקנייה.
שלב שלישי – בחירת סוג הנרות
עם עולם מגוון ועשיר כמו נרות, יש כל כך הרבה אפשרויות – צבע, גודל, ריח, כלי, צורה ועוד.
יש גם פונקציות שונות כמו נר מרובה פתילים שיעשה יותר אור, נר קטן שאפשר לשים בתוך כלי שיש לכם כבר בבית או נר ריחני לחדר של המתבגר, שיהיה בריא איך הוא נושם שם…
לכן, חשוב בשלב הזה לבחור את סוג הנרות אותם רוצים לקנות.
שלב רביעי – שילוב של כמות ואיכות
אחרי שהבנתם מה התקציב, מה הצרכים ואיזה נרות לקנות, צריך לדבר על כמויות, ובמסגרת הזו גם לכייל את הסקאלה של איכות מול כמות. אל תטעו, בקנדל קלאב לא תמצאו נרות שאינם איכותיים, אך בין כל הנרות האיכותיים יש כאלה שיותר ויש כאלה שעוד יותר. התאימו את היחס בין כמות לאיכות לתקציב שהגדרתם.
שלב חמישי – מבצעים והטבות
אל תתעלמו ממבצעים והטבות, הם פשוט יכולים לעזור לכם להכניס יותר בתקציב שהגדרתם. רק חשוב לשים לב שהמבצעים לא מרחיקים אתכם מהמטרות שהצבתם לכם לקניית נרות.
אם אתם פה כדי לקנות נרות ללא ריח, ונתקלתם במבצע מצוין על נר להרחקת יתושים, בדקו האם זה עדיין מסתדר עם התקציב שהגדרתם.
שלב שישי – עכשיו בוחרים
זה באמת השלב הכי קשה, אבל עכשיו יש לכם את הכלים לצלוח אותו בצורה הכי טובה. יש לכם הגדרת תקציב, מטרות, הגדרה של סוג הנרות, כמויות ומבצעים. זה אמור לעשות לכם את מלאכת הבחירה קצת יותר פשוטה.
לסיכום
אתם יודעים שאנחנו תמיד בעד נרות, כמה שיותר, עם מגוון ושימושים שונים ובגדול אנחנו נמצא לכל מטרה נר. או להיפך. דווקא בתוך התשוקה הזו לנרות, שאנחנו מקווים מקוות שגם אתם חולקים איתנו, חשוב לקנות באחריות, ולתכנן את הקנייה לפי מטרות ותקציב מוגדרים מראש.
בהצלחה.
הישארו מעודכנים & ג’וין דה קלאב
הצטרפו למיילינג ליסט שלנו ותתעדכנו בכל הניחוחות החדשים שמציפים ת’מועדון, תרדו לעומקם של ניחוחות, תציתו אהבות ישנות, תבינו את הכימיה שמאחורי האהבה הוותיקה ותתמכרו.